Följ Tre Sverige

Tre bygger ut mobilnätet med 4G+ i Ulricehamn

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2016 10:15 CEST

Mobiloperatören Tre inleder nu en omfattande utbyggnad av sitt mobilnät i Ulricehamn och bygger ut 4G-nätet med 4G+ vilket innebär möjlighet till fördubblade surfhastigheter. Operatören bygger även ut sitt 3G-nät för att stärka yttäckningen runt om i hela kommunen.

Den påbörjade utbyggnaden innebär bättre 4G, 3G men även den nya tekniken 4G+, vilket möjliggör fördubblade surfhastigheter jämfört med 4G. Utbyggnaden och kapacitetsförstärkningen av mobilnätet kommer att ske i hela Ulricehamns kommun där uppgraderingen av 4G+ kommer att ske i de centrala delarna av Ulricehamn.

- Ulricehamn är en snabbväxande kommun och därför har vi påbörjat en stor satsning för att bygga ut vårt mobilnät. Fler invånare, den nya motorvägen och den kommande världscupen i längdskidor visar på att vi som mobiloperatör behöver stå rustade för Ulricehamns fortsatta expansion, säger Maria Jonsson, nätchef hos Tre.

Om utbyggnaden

Det befintliga 3G-nätet genomgår nu en upprustning och byggs ut, samtidigt som Tre även bygger ut med 4G-basstationer. Förbättringen innebär starkare inomhustäckning, snabbare datanät och en stabilare helhetsupplevelse för operatörens kunder. Nätförbättringen är del av en stor satsning som Tre nu gör löpande över hela landet.

Om 4G+

Förra hösten påbörjade Tre som första operatör i Sverige en uppgradering av sitt 4G-nät till 4G+. Uppgraderingen innebär att Tre-kundernas lägstanivå för surf höjs rejält då datatrafiken fördelas och optimeras på ett mycket effektivare sätt i nätet. För att nyttja 4G+ fullt ut krävs det att mobilen, surfplattan eller modemet har stöd för den nya tekniken. De flesta routermodeller och smartphones av nyare modeller har idag stöd för 4G+.

  • Tekniken som nyttjas för att skapa 4G+) kallas för Carrier Aggregation och innebär i sin enkelhet att man slår samman två frekvensutrymmen och på så sätt skapar dubbelt så stort nätutrymme för datatrafiken att nyttja. Tekniken kallas även för LTE Advanced.
  • 4G+- uppgraderingen i nätet har gjorts löpande och har redan hunnit slutföras i fler än 70 orter och städer över hela landet.

För mer information och kontakt med Maria Jonsson, vänligen kontakta:

Kamran Alemdar, pr- och informationschef, 3 Sverige
Tel. 0735 33 78 64
E-post. kamran.alemdar@tre.se

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se