Följ Tre Sverige

​Tre först med kundservice mellan kunder

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2018 10:09 CEST

Telefonoperatören Tre är först i Sverige med ett utvecklat servicecommunity som ny kundtjänst, där kunderna hjälper andra kunder. Målet med satsningen är att skapa en dialog på kundernas villkor och att förbättra kundserviceupplevelsen. Tjänsten är en del i ”Ha ett bra uppkopplat liv”, som ska göra Tre till Sveriges mest lyssnande operatör.

- Det finns en enorm kraft när kunder delar med sig av sina erfarenheter. Vi vill skapa en dialog som både hjälper kunderna och gör oss mer transparenta. Det här träffar många samhällstrender som crowd sharing, där konsumenter gärna delar med sig av kunskap och hjälper andra, säger Oscar Otteborn, sälj- och servicechef på Tre.

I Tres nya community kan kunderna ställa frågor, ge råd till andra och diskutera tjänster. Tre vill också belöna de som engagerar sig mest. Som ett tack för stort engagemang har man därför möjlighet att bli Tre-ambassadör, vilket innebär att man till exempel får förhandsinformation om nya telefoner, specialpriser och inbjudningar till evenemang. Tres medarbetare finns själva tillgängliga i forumet för att moderera och svara på de frågor som inte kan besvaras av andra kunder.

- Detta ställer helt nya krav på oss eftersom vi kommer att diskuteras och granskas på ett nytt sätt av våra kunder. Det är läskigt i det korta perspektivet men mycket nyttigt i det långa, eftersom vi måste leverera det vi lovar och tåla denna granskning. I förlängningen vill vi även utveckla och testa tjänster tillsammans med våra kunder eftersom vi har stort förtroende för dem, säger Oscar Otteborn.

Företaget Insided som utvecklat Tres nya tjänst och har flera europeiska mobiloperatörer som kunder, har sett en minskning av samtalen till sina kunders kundtjänst med upp till 60 procent efter införandet av en community, där kunderna då hellre väljer andra sätt än telefon för att få svar på sina frågor.

Det nya communityt är först ut i en rad nya servicesatsningar mot att förbättra kunddialog och kundnöjdhet och är tillgängligt på community.tre.se/ från och med i dag. 

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre påwww.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.