Följ Tre Sverige

Tre fyller på surfpotter för kunder utomlands

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2020 14:01 CET

Alla Tre-kunder utomlands kan sedan i måndags ringa och smsa hem till Sverige för 0 kronor per minut och sms. Alla kunder som befinner sig i utlandet inom EU/EES får dessutom 5 GB extra surf att använda fram till månadsskiftet. Det får även kunder med tilläggstjänsten 3Världen som befinner sig i något av de andra 50 länderna som ingår i 3Världen. Är man fortfarande utomlands i 3Världen eller EU/EES den 1 april får man ytterligare 5 GB att surfa för månaden ut.

- Det är en speciell tid vi lever i och kommunikation är viktigare än någonsin. Vi har tusentals kunder utomlands och för flera är det kanske svårt eller rentav omöjligt att ta sig hem. Vi vill underlätta för dem att hålla kontakten med sina nära och kära, säger Haval van Drumpt, vd på Tre.

Även hallon underlättar för kunder som just nu befinner sig utomlands. Från och med idag kan alla som är kunder hos hallon roama utan begränsning inom EU/EES.

- Påsken närmar sig och eftersom många inte kommer ha möjlighet att fira den tillsammans ger vi våra kunder bättre förutsättningar att umgås genom mobilen. Ett videosamtal till en familjemedlem långt bort kan göra stor skillnad i dessa tider, säger Anne-Louise Wirén, chef för hallon.

Precis som tidigare ringer hallons kunder fritt till Sverige och inom det land man befinner sig i. De sms:ar även fritt till hela världen.

Om Tres initiativ
Ändrade kostnader för samtal och SMS för kunder som under perioden 23 mars - 14 april 2020 befinner sig utanför Sverige. Ändringarna gäller t o m 14 april.

  • Samtal till Sverige 0 kr/min
  • Samtal inom det landet du befinner dig i 0 kr/minut
  • Ta emot samtal i utlandet 0 kr/minut
  • SMS till Sverige 0 kr/SMS

Gäller ej betal- och satellitsamtal eller betal-SMS samt satellitroaming.

Kunder inom EU/EES (ej Sverige):
Kunder som den 23 mars befinner sig i EU/EES får 5 GB extra surf på abonnemanget som går att använda t o m sista mars. Befinner du dig fortsatt i EU/EES 1 april fyller vi på med 5 GB extra surf som går att nyttja t o m 31 april.

Kunder med tilläggstjänsten 3Världen (ej Sverige):
Kunder med tilläggstjänsten 3Världen som den 23 mars befinner sig i ett 3Världen-land får 5 GB extra surf på abonnemanget som går att använda t o m sista mars. Befinner du dig fortsatt i ett 3Världen land 1 april fyller vi på med 5 GB extra surf som går att nyttja t o m 31 april.

Om hallons initiativ
Alla abonnemangskunder som befinner sig utomlands inom EU/EES kommer att kunna surfa fritt utan begränsningen på upp till 15 GB per månad från och med 25:e mars. Detta gäller till och med den 14:e april

Gällande roaming inom EU/EES gäller fria samtal och SMS inom landet du befinner dig i. Fria samtal och SMS till andra länder inom EU/EES när du befinner dig i ett annat land inom EU/EES än Sverige. Alla hallonkunder skickar också SMS för 0 kronor till hela världen från Sverige, precis som innan.

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.