Följ Tre Sverige

Tre lanserar VoLTE – nästa generations telefoni

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2017 08:10 CET

Mobiloperatören Tre lanserar, som första operatör i Sverige, VoLTE - telefoni i 4G-nätet som ger snabbare samtalsuppkoppling och bättre ljudkvalitet. Tjänsten lanseras idag och rullas ut genom ett Beta program till Tres kunder från och med den 1 februari 2017.

Med VoLTE får kunden bättre samtalskvalitet, snabbare samtalsuppsättning, hand-over mellan WiFi-samtal och VoLTE samt möjligheten att fortsätta använda 4G även under ett samtal. VoLTE är startskottet för nästa generations telefoni där mobilsamtal stegvis kommer att flyttas över från 3G-nätet till 4G-nätet.

Det var i mars förra året som Tre lanserade tjänsten WiFi-samtal, en tjänst som eliminerar dålig inomhustäckning genom att mobilen kopplar upp sig mot WiFi-nätet utifall ordinarie mobiltäckning inte räcker till. En tjänst som Tre fortfarande är ensam om att erbjuda i Sverige. Med VoLTE kan Tres kunder som ringer med WiFi-samtal enklare växla mellan mobilnät och WiFi-nät.

- Det är viktigt för oss att fortsätta ligga i teknisk framkant med teknik som förenklar vardagen för våra kunder och samtidigt framtidssäkrar nätet för morgondagens spännande möjligheter. VoLTE är ett exempel på en sådan teknik, säger Johan Johansson, VD för 3 Sverige.

De första mobilerna som får tillgång till VoLTE är Sony Xperia XZ tätt följt av fler Sony-mobiler samt även Huawei och Samsung.

Initialt kommer VoLTE släppas för privatkunder som har anmält sitt intresse via 3Beta – ett forum där Tres kunder får möjlighet att testa nya produkter och tjänster innan de lanseras till alla kunder. Anmälningsperioden för 3Beta börjar redan den 11 januari 2017 och är öppen till och med den 28 februari 2017.

Mer information om 3Beta och hur man anmäler sig för att testa VoLTE, finns på: www.tre.se/privat/ovrigt/3beta

För mer information, vänligen kontakta:

Arba Kokalari, 3s pressavdelning
press@tre.se, 072-301 28 82

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se