Följ Tre Sverige

Tre omorganiserar och stärker fokus på kunden och affären

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2017 11:45 CET

Den 20 februari genomför mobiloperatören Tre en omorganisation för att ännu mer effektivt kunna möta framtiden med kunden i fokus. Med nya tydliga affärsområden ska Tre bygga en långsiktigt hållbar affär, fortsätta växa och utmana den svenska telekommarknaden.

- På en av världens ledande marknader är behovet av transformation, innovation långsiktighet en nödvändighet. För att säkerställa att Tre även i framtiden kan fortsätta att ta marknadsandelar, erbjuda nya banbrytande produkter och tjänster samt betyda mer för fler, påbörjar vi nu en otroligt spännande resa, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Den nya organisationen kommer att ha fyra affärsområden och innebär vissa förändringar i ledningsgruppen med affärsområdesansvariga och funktionsansvariga. De fyra affärsområdena är Consumer, Business, New Businesses och Hallon. Ledningsgruppen kommer även att bestå av ytterligare nyckelroller med funktionsansvar.

- Sedan Tres lansering 2003 har vi haft ledartröjan på vad gäller att utmana marknaden med nyskapande tjänster och produkter. För att fortsätta forma framtidens marknad behöver Tre en ny kostym vilket jag är övertygad kommer att lyfta bolagets operationella effektivitet och förmåga att ta vara på möjligheter, till nya höjder, säger Johan Johansson.

Omorganisationen innebär inga personalneddragningar och den nya organisationen börjar gälla med omedelbar verkan.

Tre Sveriges ledningsgrupp

- VD/CEO – Johan Johansson
- CFO  – Fabrice Marseille
- CTO – Jörgen Askeroth
- CHRO – Mattias Segelmark
- CSO Strategy & Transformation – Per Schelin
- COO Customer Interaction – t.f. Magnus Johansson
- CCO Consumer – Niklas Grawé
- CCO Business – t.f. Anna Skarke
- CCO New Businesses – t.f. Johan Gertell
- CCO Hallon – Anne-Louise Wirén


För ytterligare information eller intervju med Tres vd Johan Johansson, vänligen kontakta:
Kamran Alemdar, PR- och informationschef, Tre Sverige
kamran.alemdar@tre.se
0735-33 78 64

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se