Följ Tre Sverige

Tre slopar surfkostnaden för musikstreaming - släpper musiken fri för alla kunder

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2015 08:00 CEST

Som första operatör i Sverige inför Tre fri dataanvändning vid musikstreaming. Det innebär att samtliga mobil- och bredbandskunder kan lyssna fritt på streamad musik utan att det påverkar abonnemangets surfpott. Tjänsten börjar gälla per automatik idag och låter samtliga privat- och företagskunder streama musik fritt via tjänsterna Spotify, Deezer och Tidal vare sig man är mobil- eller bredbandskund.

Musik är den underhållningsform på nätet som flest svenskar använder dagligen enligt Internetstiftelsen i Sveriges (ISS) rapport Svenskarna och internet 2014. 75 % lyssnar på musik via internet, varav 35 % gör det dagligen och främst via musikstreamingtjänster som Spotify.

– Efter att ha tittat på svenskars underhållningsvanor och vad som är viktigt i folks liv tog vi beslutet att införa fri musikstreaming för alla våra kunder. Musik är en del av vårt DNA och något som sprider glädje och gör tillvaron lite roligare för väldigt många oavsett ålder, säger Nicholas Högberg, vd 3 Sverige.

Aldrig tidigare har en svensk operatör nollprissatt data inom ett så stort användningsområde. Med fri musik vill Tre återigen rita om kartan för den svenska mobilmarknaden.

– Vi har historiskt sett utmanat marknaden genom att exempelvis lansera videosamtal, fria samtal inom hemmanätet, en av världens första digitala musikbibliotek och tv i mobilen. Nu ruckar vi återigen om en marknad i stiltje genom att låta alla våra kunder streama musik fritt utan att oroa sig för att surfen ska ta slut, avslutar Nicholas Högberg.

Tres nya reklamkampanj som kommunicerar musikerbjudandet kan ses här https://youtu.be/tWpxoR8z_wg

Så funkar det

  • Tres kunder kan via utvalda program streama musik fritt utan att det påverkar abonnemangets surfpott. Initialt kan följande tjänster utnyttja fri surf på musikstreaming hos Tre: Spotify, Deezer och Tidal. Successivt kommer nya musiktjänster att adderas till portföljen så längde det är tekniskt möjligt och intresse finns. Representerar du ett bolag som vill bli adderad, kontakta musik@tre.se
  • Fri surf på musikstreaming aktiveras automatiskt den 31 augusti för samtliga privat- och företagskunder för både mobil- och bredbandskunder. Fri surf på musikstreaming gäller inte Tres kontantkortskunder.
  • Andra datakrävande tjänster i musiktjänsterna som inte är streaming av ljudfiler, inkluderas inte av nollprissättningen, utan räknas som ordinarie dataförbrukning. Exempelvis rörligt videomaterial och övrig surf inom applikationen/programmet. 

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se