Följ Tre Sverige

Tre tar upp kampen om ADSL-kunderna – lanserar bredband med obegränsad surf

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2019 08:00 CEST

I takt med att kopparnätet släcks ned börjar många fundera över sin fortsatta uppkoppling. Mobila alternativ vinner mark när kopparnätet försvinner och fiberutbyggnaden mattas av. Nu lanserar Tre ett bredbandserbjudande för hemmet med obegränsad datamängd.

- Idag är hastigheterna i mobila nätet på en nivå som räcker för de flesta. Bor man en bit utanför stan är bredband över mobilnätet ett likvärdigt, eller till och med bättre alternativ till ADSL. Förra året påbörjade vi vår största nätsatsning sedan Tre startade, det innebär att vi under nästa år kommer ha fördubblat antalet basstationer för 4G i stora delar av landet, säger Carl-Magnus Sandenskog, bredbandsexpert på Tre.

De senaste åren har dataanvändningen ökat markant. På flera orter i Sverige har den genomsnittliga dataanvändningen över mobilt bredband, bland Tres kunder, fördubblats på tre år. Det som främst driver på dataanvändningen är streaming som står för 41% av uppkopplingen bland Tres kunder.

- Våra undersökningar visar att många är oroliga för att surfen inte ska räcka om hela familjen är uppkopplade på bredband via mobilnätet. Därför har vi tagit bort taket och lanserar 3Bredband Hemma med obegränsad surf. Då kan alla surfa, streama och spela onlinespel utan att oroa sig, säger Carl-Magnus Sandenskog.

Med bredband över mobilnätet får man tillgång till den senaste generationens mobilnät. Digitaliseringen har ökat behovet av snabb och stabil uppkoppling samtidigt som det gamla kopparnätet har halkat efter och snart försvinner helt.

- Jag är glad över att vi kan lansera ett så konkurrenskraftigt erbjudande, speciellt för alla kunder som hamnar i kläm när kopparnätet släcks och väntan på fiber kan vara orimligt lång. I de områdena ser vi en stark efterfrågan på bredband över mobilnätet. Det är där framtiden finns, inte minst i takt med utbyggnaden av 5G-nätet, säger Oscar Otteborn, chef för konsumentaffären på Tre.

3Bredband Hemma med obegränsad surf kostar 399 kronor i månaden med 24 månaders bindningstid. När du skaffar 3Bredband Hemma ingår även en kraftfull router från Huawei. 

Läs mer om 3Bredband Hemma. Se Tres täckningskarta för en överblick av nätet.

Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.