Följ Tre Sverige

Undersökning från Universum och Metrojobb visar: 3 är en av Sveriges bästa arbetsgivare

Pressmeddelande   •   Nov 17, 2014 10:47 CET

Mobiloperatören 3 placerar sig på tionde plats bland storföretag när medarbetarna själva får betygsätta sin arbetsgivare. Det visar Universums och Metrojobbs årliga undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare, där medarbetarna bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer; intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

3 lanserades i maj 2003 i Sverige och har sedan starten vuxit i rekordfart, samtidigt som man har lyckats bygga en positiv medarbetarkultur som är ovanlig i den snabba och konkurrentutsatta telekombranschen. Först på 96:e plats på Universums lista finns närmsta telekomoperatör.

– Engagerade medarbetare och en stark företagskultur är otroligt viktiga delar av 3s övergripande strategi. Att få det här fina kvittot visar att allt det hårda arbete vi gör med att bygga en bra och dynamisk arbetsplats faktiskt fungerar. Jag är övertygad om att när man tycker att det är kul att gå till jobbet presterar man bättre, säger Mattias Segelmark, personaldirektör på 3.

3 rankas på en tionde plats jämsides företag som gjort sig kända för sin kultur med nöjda medarbetare.

– När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det allt viktigare för en arbetsgivare att kunna skapa engagemang hos de egna medarbetarna och få dem att vilja stanna kvar. Nöjda och motiverade medarbetare bidrar inte bara till organisationens framgång genom att prestera på topp utan är också viktiga ambassadörer för att rekrytera nya talanger, säger Petter Nylander, vd på Universum.

Tidigare i år introducerade 3 valfria helgdagar för sina anställda och genom aktiviteter som 3Puls och 3Labs jobbar företaget aktivt med att ständigt öka medarbetartrivseln. 2014 utsågs 3 till sjunde bästa arbetsgivare bland stora företag av Great Place to Work och är nu en finalist och Sveriges bidrag i European Business Awards i kategorin Employer of the Year (avgörs under 2015).

Den fullständiga rankingen finns på på http://universumglobal.com/se/sveriges-basta-arbet...


För mer information samt kontakt med Mattias Segelmark, kontakta:
Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
Mobil: +46 (0)735-33 78 64
E-post: kamran.alemdar@tre.se

Eller besök 3s nyhetsrum: http://www.mynewsdesk.com/se/tre/

Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 10 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Bifogade filer

PDF-dokument