Följ Tre Sverige

Zlatan ger Mobil-TV rekordlyft

Pressmeddelande   •   Okt 12, 2009 09:11 CEST

Mobiloperatören 3 slog ännu ett tittarrekord med sin Mobil-TV-tjänst i lördagens svenska VM-kvalförlust mot Danmark. Det är fjärde gången, sedan Zlatan flyttade till Barcelona, som ett nytt tittarrekord sätts och svensken har spelat huvudrollen i samtliga av dessa fyra mobil-TV-sändningar.

Sedan Zlatan Ibrahimovics flyttlass gick till Barcelona, har 3s Mobil-TV-tittande ökat med 37 procent och fyra av de tio mest sedda mobil-TV-programmen någonsin har varit Zlatanmatcher som visats live, antingen i landslagsdräkten eller i Barcelonatröjan. Lördagens förlustmatch visades live i Kanal 5:s mobil-TV-sändning.

- Det råder Zlatanfeber i Sverige och vi är inte överraskade att det är en idrottsstjärna av hans rang som får vår mobil-TV-tjänst att få sitt genombrott. Zlatan har en "star quality" som inte liknar något vi tidigare sett i Sverige, och hans sportsliga framgång speglar av sig, inte minst på tittarsiffrorna, säger Nicholas Högberg, vice VD på 3.

3s Mobil-TV lanserades hösten 2007 och har snabbt etablerat sig som den kvalitetsmässigt bästa mobil-TV-tjänsten på svenska marknaden. Anledningen är att den bygger på en kodningsteknik som heter H.264, samma teknik som återfinns i Apples hyllade iPhone och som utgör hjärtat i den nya Blu-ray-DVD-tekniken.

3MobilTV sänds numera i HD-format och användaren kan zappa mellan mer än 25 kanaler - exempelvis det bästa från Kanal5, TV3, TV4 Nyheterna, MTV, TV4 Sport. Tjänsten är enkel att använda och med hjälp av mobilen kan användaren titta på LIVE-sändningar, eller gå tillbaka och se ett program som visats tidigare. Användaren kan även lägga till ett sportpaket med kanalerna Viasat Sport To Go, Viasat Fotboll To Go, Viasat Golf To Go och Viasat Motor To Go.

Alla kanaler ingår och tjänsten kostar 69 kronor i månaden, förutom om man vill ha Viasats sportpaket som kostar 30 kronor extra i månaden.